הנה 5 טיפים שיעזרו להתמודדות הנפשית של ילדכם בעקבות הגירושין
1. השאירו את הילדים מחוץ לסכסוך
כל עוד הסכסוך מתמשך, הסובלים העיקריים הם הילדים, לכן נסו בכל דרך לצמצם את המחלוקות, להפחית ויכוחים ליד הילדים, בלי צרחות, בלי איומים והכי חשוב שיח מכבד.
זכרו, אמנם אתם כבר לא בני זוג, אבל בשבילם תמיד תישארו ההורים שלהם.
2. בילויים משותפים
אתם כבר לא חיים ביחד, והילדים גרים בשני בתים שונים, החיים שלהם למעשה התפצלו ועולמם התערער, הם מנסים להסתגל למצב החדש ומאוד מבולבלים, יתכן וגם הסביבה משפיעה והם מרגישים כאילו הם צריכים לתת לכל אחד תשומת לב או יותר מכך, לתפוס צד כלשהו בסכסוך, לכן, השתדלו לקבוע עיתים לבילויים, זמנים שלכם ביחד עם הילדים בהם תזכרו בחוויות עבר ותצברו חוויות חדשות, תדברו על דברים חדשים וישנים, נסו להעלות דברים שמפריעים להם, חוויות אישיות שהם עוברים בתוך כל התהליך, ואיך הם מרגישים לאורך הדרך, תופתעו לשמוע איך המציאות משתקפת בעיני ילדיכם.
כתוצאה מכך, הביטחון העצמי של ילדכם יעלה משמעותית והם ירגישו שאפשר לסמוך עליכם והכי חשוב הם יבינו שיש אוזן קשבת לבעיות שלהם ולמשברים הקטנים והגדולים.
3. שקיפות ובהירות לצורך העצמה ובגרות
ילדכם ראו אתכם במצב הכי רגיש ופגיע שלכם, לפעמים כאשר אתם שוברים את הכלים ולא מתנהגים בדיוק כפי שהייתם רוצים לידם, ולכן הכי טוב לשקף להם את המצב, לא לשקר, ולא לנסות לעבוד עליהם, לדבר איתם ולהסביר את עמדתכם.
האמת חשובה לצורך ההבנה שלהם שאתם בני אדם לפני שאתם הורים, והעובדה שאתם משתפים אותם ברגשותיכם תעצים אותם ותיתן להם את הבגרות להם הם כה זקוקים בתהליך אותו הם עוברים בעקבות החוויה הסוערת של גירושי הוריהם.
4. חפשו טיפול והכוונה מקצועית לכם ולילדכם.
המצב החדש מחייב אותנו להסתגל באופן מהיר לסיטואציות שונות ולהגיב בצורה שקולה ואחראית.
הילדים נמצאים במצוקה, וההורים לא תמיד יכולים לספק להם את המשענת לה הם זקוקים באופן מיידי, ולכן, לכו חפשו טיפול עבורכם והכוונה כיצד לדבר ולספק לילדכם את המענה לו הם זקוקים.
תלמדו מיומנויות שונות, דברו על רגשותיכם ומחשבותיכם עם אנשי מקצוע, חפשו תוכניות של המדינה או פרטיות כפי יכולתכם העוזרות בהסתגלות למצב החדש.
5. הקשיבו לילדכם
לבסוף, הכי חשוב שתקשיבו לילדכם, בידקו כל הזמן איך הם מרגישים, מה הם חושבים על המצב החדש, איך הם מסתגלים אליו, האם הם רוצים עזרה מקצועית לבד או איתכם, תבדקו איך המצב משפיע על החיים החברתיים שלהם, על המצב הלימודי, על זוגיות בגילאים בוגרים יותר, עשו כל שניתן על מנת שהילדים לא יעלמו לכם.
והכי חשוב, קחו אחריות, אתם אלה שקיבלתם את ההחלטה להתגרש, לא הילדים שלכם, ולכן הם מצפים מכם שתמשיכו להיות ההורים שלהם.
אל תקשיבו לעצת אנשים שמשפיעים עליכם לעשות דברים שמדליקים לכם נורות אדומות, אם זה צורם עכשיו, בסוף זה יכאב.